FEBRUARI 2016

Beste Panelleden,

We kunnen terugkijken op een mooi 2015: het Panel is weer gegroeid in aantal leden, we hebben veel geleerd van de resultaten van de onderzoeken en hebben het jaar afgesloten door met jullie terug te blikken op 2015 in het Eindejaar onderzoek. Maar 2016 is natuurlijk alweer twee maanden geleden vol van start gegaan en daarom vonden we dit een goed moment om jullie via deze Discovery Panel nieuwsbrief te informeren over o.a. het mobiele Panel, de resultaten van enkele onderzoeken, en nieuwe programma's die binnenkort te zien zijn op Discovery.

We hopen dat 2016 minstens zo'n goed jaar wordt als 2015 en zijn natuurlijk erg blij met jouw deelname aan ons Panel. We hopen dat je met veel enthousiasme onze onderzoeken blijft invullen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de zender zo veel mogelijk aan jouw wensen blijft voldoen.

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,
Esther Wissink
Research Manager

ONDERZOEKEN

resultaten Uit het Panel tevredenheidsonderzoek is gebleken dat jullie graag vaker een terugkoppeling willen van de resultaten van onderzoeken. Daarom blikken we met jullie terug op enkele onderzoeken die in 2015 zijn uitgevoerd.

Zo hebben we dit jaar onderzoek gedaan naar ons lokaal geproduceerde 'How Do They Do It met Joep van Deudekom'. Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat maar liefst 83% van jullie 'How Do They Do It met Joep van Deudekom' heeft beoordeeld met een 7 of hoger. Verder bleek dat 76% van de deelnemers aan het onderzoek Joep van Deudekom een (heel) goede presentator vinden.

Naast het onderzoek naar 'How Do They Do It met Joep van Deudekom' hebben we ook onderzoek gedaan naar Shark Week. Uit de resultaten van dit onderzoek bleek dat jullie Shark Week gemiddeld beoordelen met een 7,6!

We zijn druk bezig om te kijken welke verbeteringen we nog meer kunnen doorvoeren op basis van jullie meningen uit het Panel tevredenheidsonderzoek.

PANELLID VAN HET JAAR

Wij waarderen de meningen van onze Panelleden enorm en verloten daarom altijd mooie Discovery prijzen onder de deelnemers van onderzoeken. Maar om jullie extra te belonen hebben we besloten ook eens per jaar een Panellid in het zonnetje zetten. Voor 2015 is Martijn uit Winschoten verkozen tot Panellid van het jaar! We hebben hem verblijd met een Discovery prijzenpakket. Dit vertelde Martijn ons:

Waarom ben je lid geworden van het Discovery Panel?
'Ik ben lid geworden omdat het mij leuk leek en ik op deze manier wat kan bijdragen aan Discovery. Ik vind de vragenlijsten die ik krijg ook altijd leuk.'

Favoriet programma
'Ik heb meerdere favorieten, maar Fast N' Loud vind ik het leukst. De manier waarop ze de auto's overal en nergens vinden, en om te zien hoe ze de auto's weer opbouwen en veranderen.'

Hoe zou jij Discovery omschrijven?
'Een leuke zender met veel informatieve programma's en voor elk wat wils. Als ik de TV aanzet, kijk ik altijd eerst wat er op Discovery wordt uitgezonden.'

Mocht je ook in de prijzen willen vallen, blijf dan zeker meedoen aan de onderzoeken. Wie weet win jij dan binnenkort wel zo'n mooi prijzenpakket of één van de vele andere prijzen!

EUROSPORT PANEL

Sinds 1 november 2015 is Eurosport officieel onderdeel van Discovery Networks Benelux! Dit hebben we groots aangepakt door een nieuwe zenderuitstraling voor Eurosport te lanceren. Tijdens de wintermaanden kijk je op Eurosport naar verschillende winterse sporten zoals de Wereldbeker Skispringen, Biatlon en Alpineskiën.

EurosportPanel Om ook Eurosport nog meer op de wensen van de kijker af te stemmen hebben we een Eurosport Panel opgericht. Kijk jij graag naar Eurosport en vind je het leuk om je mening te geven over Eurosport? Meld je dan nu aan via de volgende link: www.eurosportpanel.nl.

NIEUWE MAAND, NIEUWE PROGRAMMA'S

De komende tijd kun je weer veel nieuwe programma's verwachten op Discovery. Hieronder lichten we er drie uit.

Driving Wild | woensdag 2 maart om 22.00 uur
Marc 'Elvis' Priestley werkte tien jaar lang als Formule 1-mecanicien in het team van McLaren. Nu verlaat hij de wereld van de snelle hightec racewagens om op ontdekkingstocht te gaan naar andere subculturen van de racesport elders op de wereld. Priestley komt niet alleen kijken, maar helpt mee met het sleutelen aan iconische wagens om ze vervolgens tot het ultieme te testen. Hij laat zien hoe de relatie tussen mens en machine per land kan verschillen, maar altijd voortkomt uit dezelfde passie voor snelheid en schoonheid.

Restoration Wild | vrijdag 11 maart om 22.00 uur
Houtbewerker Jay Chaikin houdt ervan om verlaten ruimtes een nieuwe bestemming te geven. Oude garages, loodsen en silo's die staan weg te kwijnen in het landschap tovert hij om tot kleine paleisjes die passen bij hun omgeving. Duurzaamheid staat hierbij voorop. Niet alleen geeft hij de ruimte een tweede leven, ook hergebruikt hij zoveel mogelijk de materialen die hij vindt op het terrein. Zo bouwt hij een dertig meter hoge oude silo op een vakantieboerderij om tot een unieke bar waarin hij zelfs honderd jaar oude flessen verwerkt die hij op een vuilnisbelt vindt.

nieuwe-programmas Mythbusters (Final Season!) | dinsdag 29 maart om 21.00 uur
Treurig nieuws voor alle Mythbustersfans, want na veertien seizoenen zetten Adam Savage en Jamie Hyneman een punt achter de stunts die ze deden in de naam van de wetenschap. Maar niet nadat ze nog één knallend seizoen maken dat een waardig afscheid moet worden en explosiever is dan ooit. Zeer spectaculair is hun test of de mythe waar is dat een tankwagon kan imploderen als hij vacuüm wordt gezogen. Kunnen ze een geschikte wagon vinden voor dit experiment en lukt het ze om hem echt te laten verschrompelen als een fijngeknepen colablikje? Een ding is zeker dit seizoen: de Mythbusters go out with a bang!

Hou de Discovery website (www.discovery.nl) in de gaten voor nog veel meer nieuwe programma's.

KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

JaimyVerhoeven Vraag jij je als Discovery kijker weleens af wie er allemaal werken bij Discovery? Aan mij de eer om je een 'kijkje achter de schermen' te geven. Ik zal mij eerst even voorstellen, mijn naam is Jaimy Verhoeven en ik werk nu 2 ½ jaar met veel plezier als onderzoeker op de Research afdeling van Discovery Networks Benelux, waar Discovery onderdeel van is.

De Research afdeling voorziet de verschillende afdelingen bij Discovery van informatie uit onderzoeken. Hiervoor gebruiken wij de kijkcijfers van Stichting Kijkonderzoek en resultaten uit bestaande onderzoeken, maar ook de resultaten van de Panel onderzoeken zijn van groot belang. Daarom word je regelmatig uitgenodigd voor onderzoeken met uiteenlopende onderwerpen, want wij kunnen veel leren van jouw mening!

Ik kijk er altijd naar uit om met de resultaten van de Panelonderzoeken aan de slag te gaan. Aan de hand van jullie feedback adviseren wij andere afdelingen, zoals de programma-afdeling. Zo hebben jullie bijvoorbeeld aangegeven meer documentaires op Discovery te willen zien, en vanaf 27 maart kunnen jullie daarom elke zondagavond vanaf 21:00 uur kijken naar mooie, indrukwekkende documentaires.

Naast een introductie wil ik je graag ook een 'kijkje' in het Panel geven. Wist je bijvoorbeeld dat...

  • er in totaal 12.800 Nederlandse Discovery Panelleden zijn, en er daarnaast ook nog 5.200 Vlaamse Discovery Panelleden zijn?
  • er in 2015 255 prijzen zijn verloot?
  • jullie Discovery waarderen met gemiddeld een 7,6?
  • jullie 'How Do They Do It met Joep van Deudekom', 'Fast N' Loud' en 'How It's Made' de beste programma's van 2015 vinden?

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van het Discovery Panel. Klik hier als je je wilt uitschrijven voor deze nieuwsbrief.